Wat bieden wij?

Om je herinnering aan je bevalling een plek te geven bieden wij, verloskundigen en coach, gesprekken aan. Je kunt uitgaan van gemiddeld drie sessies.

Er is ruimte en aandacht om je verhaal te delen. Hierbij draait het vooral om hoe jij het ervaren hebt. Mogelijk zijn er ook vragen of onduidelijkheden, die wij als verloskundigen kunnen verhelderen. Vervolgens kijken we hoe je je verhaal kunt verwerken. Wij maken daarbij o.a. gebruik van coach- en gespreks-technieken, ontspanningsoefeningen, mindfulness, emdr en hypnotherapie. We passen de sessies aan aan jouw behoefte en aan wat je gebruiken kunt.

Het kan zijn dat er sprake is van depressieklachten of symptomen van trauma. Om de mate van deze klachten in kaart te brengen kunnen we schriftelijke testen inzetten. Voor een zelftest en meer informatie over mogelijke depressieklachten lees verder...

 

 

EMDR

In de vervolg sessies is het mogelijk te kiezen voor de EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Bij deze methodiek zet je de herinnering in, terwijl je tegelijkertijd gevraagd wordt met je ogen een beweging te volgen. Het is een bewezen werkzame methode, die bij ingrijpende ervaringen maakt, dat de heftige gevoelens of spanning die je ervaart, afnemen. De herinnering blijft, maar de lading gaat eraf.

Wil je hier meer over weten? Je kunt kijken naar deze uitzending van AVRO Radar waarin Diana Koster en een moeder vertellen over wat EMDR voor je kan betekenen. Of bel met ons zodat we je toelichting kunnen geven.